Sascha van Eijk

Studie & inspiratie

In 1993 voltooide ik de opleiding tot beeldend therapeut. Een 4-jarige studie waarin expressie door schilderen en ruimtelijk werken centraal staat. Jarenlang was schilderen voor mij als schrijven in een dagboek. Vanaf 2011 ben ik gaan exposeren en vanaf 2015 organiseer ik workshops en evenementen. De verhuizing naar het atelier aan de Koornmarkt in Delft in 2018 bracht me tot het starten van Pigment.

Mark Rothko vormt een belangrijke inspiratiebron voor mij, naast Claudy Jongstra met haar prachtige werk van wol, gekleurd met natuurlijk gewonnen pigmenten. Het doorleefde werk van Hannelore Baron inspireert me vanwege de symboliek en het gebruik van oud hout, papier, kistjes en lijsten. Ook de satelliet en natuurfoto’s van o.a. Yann Arthus-Bertrand raken me. Hij laat landschappen in zowel schoonheid als troosteloosheid zien, met prachtige structuren en kleuren.

Wil je me aan het werk zien en meer weten over hoe ik werk? Klik op het menu bij KIJKEN – Informatie.

Copyright © Sascha van Eijk 2011 - 2023